fedja_juliste2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva-albumiin

Ohjaajan sana

Murmuun syksyn 2009 näytelmä

 FEDJA-SETÄ, KISSA JA KOIRA

Fedja-setä on pieni poika, jota sanotaan sedäksi. Hän käyttäytyi jo pienenä sedän tavoin; oli totinen, oppi lukemaan nelivuotiaana ja jo kuusivuotiaana keitti itselleen soppaa. Tämä näytelmä kertoo hänestä ja hänen ystävistään.

Fedja-setä asuu kaupungissa äitinsä ja isänsä kanssa. Hän pitää kovasti eläimistä. Eräänä päivänä kissa ilmestyy heille ja Fedja-setä pyytää vanhemmiltaan, että se saisi jäädä heille asumaan. Isä melkein suostuu, mutta äiti laittaa heidät valitsemaan, joko kissa tai hän. Isä valitsee äidin, Fedja ei haluaisi valita, mutta pakon edessä valitsee kissan ja lähtee tämän kanssa maalle. Matkalla he tapaavat koiran, joka lähtee heidän mukaansa. Maalla heille muuttaa myös Mirri-lehmä, Naakka ja TR-TR Mitja, joka on ei ole leikkitraktori, mutta ei ihan oikeakaan. Niin ja on vielä Posteeljooni Petskin, mutta siitä kuulet lisää vasta myöhemmin ja siitä mitä kaikkea muuta tapahtuu.

Tämä musiikkipitoinen näytelmä hauskuuttaa niin pieniä kuin isojakin.
Sen lämminhenkinen, lasta ymmärtävä huumori herättää myös paljon ajatuksia.

Käsikirjoitus: E. Uspenskin romaanin pohjalta Juha Vuorinen ja Janne Salminen

Ohjaus: Annu Sankilampi

Musiikin sävellys ja sanoitus: Nina Loimusalo

Lavastus: Lenne Pätsi, Kari Rastas ja Outi Hautanen ja Iida Arvidson
Puvustus: Mari Lahtinen ja Eija Kilponen
Maskit: Mari Lahtinen

Rooleissa mm.: Teemu Pätsi, Terri Niemi, Minna Juuti, Henriikka Kallio, Juuso Metsälä, Maria Niemitalo, Ari Kortelainen, Sari Pätsi ja Jouni Hietala

Ystävällisin terveisin:

Annu Sankilampi