Syksyn 2009 näytelmä Fedja-setä, kissa ja koira

Ohjaajan sana:

MINÄ VALITSEN MOLEMMAT!

Joka päivä joutuu tilanteisiin, joissa joutuu valitsemaan.Otanko maitoa vai vettä, puenko sinisen vai punaisen paidan, leikinkö sinun vai tuon toisen kanssa?

 Valitsemalla sulkee pois sen toisen vaihtoehdon. Useimmiten vielä toimii sen tutun kaavan mukaan. Minä juon aina ruuan kanssa maitoa ja piste.Mitä jos alkaisikin ajatella uudella tavalla ja valitsisi molemmat!

Joisi ensin maitoa ja sitten vettä, pukisi sinisen paidan alle ja punaisen päälle ja leikkisi kaikkien kanssa! Maailma avautuisi ihan toisenlaiseksi, siitä tulisi paljon avarampi. Pois sulkemisen sijaan mahdollisuuksia olisi enemmän.

Monessa perheessä kaikki saattaisivat voida paremmin, jos uskallettaisiin rikkoa sitä tuttua kaavaa. Vanhemmat kysyisivätkin lapsilta neuvoa ja lapset päättäisivät, mitä tänään syödään. Aikuiset katsoisivat aamulla lastenohjelmat ja lapset lukisivat sanomalehden - tai ehkä koko perhe voisi tehdä tuon kaiken yhdessä!

Silloin voisi säästyä karkaavilta lapsilta. Ja vanhemmilta. Tässä tekijäryhmässä on monenikäisiä tekijöitä, ja olemme matkan varrella puhuneet siitä, miten tärkeä jokaisen paikka on. Ilman meitä kaikkia tämä juttu ei olisi tämän näköinen kuin se nyt valmiina on.

Me olemme valinneet molemmat, ja toivottavasti se välittyy teille katsomoon saakka!

Lämminhenkistä teatterikokemusta!

Annu Sankilampi, ohjaaja

P.S. Hyvää lapsen oikeuksien juhlavuotta!